lauantai 9. lokakuuta 2010

Pepin luonnetesti Karkkilassa 9.10.10!

Käytiin staffiyhdistyksen järjestämässä luonnetestissä Pepin kanssa. Siellä oli erittäin mielenkiintoista seurata muiden ja oman koiran toimintaa! Peppi sai yhteispisteiksi huimat 248 pistettä! Tuomareina olivat Tarja Matsuoi ja Bengt Söderholm. :)

Osa I
http://www.youtube.com/watch?v=I_PCNrMCe28

Osa II
http://www.youtube.com/watch?v=v45huARmR6g

Osa III, tuomarin kommentit
http://www.youtube.com/watch?v=NkEc3iDIASY

Toimintakyky +2 Hyvä
Kelkkakokeessa Peppi väisti minun sivulle ja taakse lähestyvää kelkkaa, oli koko ajan kiinnostunut kuitenkin lähestyvästä uhasta ja väistelyn ohessa oli menossa katsomaan kelkkaa. Kelkan ollessa pysähtyneenä vieressäni, Peppi meni heti sen luo, nousi kelkkaa vasten ja oli kiinnostunut siitä. Pimeässä huoneessa Peppi löysi minut melkein välittömästi, Peppi meni ensin toisen tuomarin luo, mutta haistoi minut vierestä ja tuli luokseni.

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Peppi kiinnitettiin seinään ja menin sen luota pois. Toinen tuomareista alkoi lähestyä Peppiä uhkaavasti jolloin Peppi nuoleskeli huuliaan ja nousi seinää vasten, teki hyvin paljon rauhoittavia eleitä, ei haukkunut tai murissut. Tuomarin muuttaessa uhkaavan asenteen ystävälliseksi Peppi meni heti paijattavaksi iloisena.

Puolustushalu +3 Kohtuullinen hillitty
Tuomari lähestyi minua ja Peppiä uhkaavasti keppiä heiluttaen. Peppi pysyi minun ja tuomarin välissä ja oli menossa tuomarin/uhkaajan luo. Peppi ei haukkunut tai murissut. Tuomarin lakattua olemasta uhkaava Peppi meni heti tuomarin luo taputettavaksi kun siihen tuli tilaisuus.

Taisteluhalu +3 Suuri
Tuomari leikitti Peppiä kepillä, Peppi otti heti vahvasti kepistä kiinni ja leikki kovasti.

Hermorakenne +2 Tasapainoinen
Peppi suhtautui mielestäni koko testin ajan kaikkeen omaan tyyneen tyyliinsä. Ei ns. hötkyillyt.

Temperamentti +3 Vilkas
Pepin ja minun takaa laitettiin tulemaan tynnyri meitä kohti, Peppi ihmetteli meteliä, mutta ei reagoinut tynnyriin kovin voimakkaasti, Peppi jatkoi vierelläni kävelyä eteenpäin normaalisti.

Kovuus +3 Kohtuullisen kova
Tätä mitattiin mm. yhtäkkiä koiran vierellä maasta nostetulla haalarilla, kun kävelimme siitä ohi, tässä osiossa Peppi ei kovin hätkähtänyt, päinvastoin, Peppi hypähti haalaria kohti. Mennessämme uudestaan haalarin ohi, Peppi käveli vierelläni rauhallisena ja kävi nopeasti nuuhkaisemassa haalaria.

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
No tämä on aika selvä varmaan melkein jokaisen staffin osalta ainakin. Peppi oli iloinen oma itsensä kun joku tuli moikkaamaan ja taputtelemaan.

Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
Tuomarit totesivat, että vaikka Peppi reagoikin hyvin lievästi ampumisääneen ja säilytti toimintakykynsä tuo lievä reagointi tuotti kuitenkin tuon arvion tilanteesta.

Edit: osioita tarkennettu ja videolinkkiä tulossa :)

1 kommentti: